Ga voor goede tuinarchitectuur

Ga voor goede tuinarchitectuur

Tuinarchitectuur hoort er tegenwoordig ook helemaal bij. Niet alleen je huis en de inrichting zijn belangrijk, ook de tuin telt mee. Om er zoveel mogelijk van te genieten wil je natuurlijk wel een tuin die bij je past. Deze kun je prima aan laten leggen door een bedrijf zoals het Groene Hart.

Tuin laten ontwerpen

Is je tuin toe aan een grondige verbouwing of heb je net een nieuw huis gekocht en dient de volledige tuin nog aangelegd te worden? Dan wordt er eerst gekeken wat de mogelijkheden zijn. Hierbij wordt rekening gehouden met de grootte van de tuin maar zeker ook met je wensen. Niet iedereen heeft dezelfde smaak of idee├źn als het om de tuin gaat en daarom zijn er veel ontwerpen mogelijk. Nadat de mensen van het Groene Hart de tuin en je wensen bekeken hebben maken zij een geautomatiseerd ontwerp. Hiermee kunnen ze je volledige tuin inrichten maar zijn aanpassingen ook snel en eenvoudig te doen.

Tuin laten aanleggen

Als het plan voor de tuin gemaakt is kan er begonnen worden met de aanleg. Er is veel mogelijk op dit gebied. Of je nu een tuin wilt met veel groen zoals struiken, bloemen en gras of liever eentje waarin een deel verhard is maakt niet uit. Mits het past kan het aangelegd worden. Er wordt gekeken naar de beschikbare ruimte en wat goed uitkomt qua indeling. Behalve de groene delen kan er ook een terras aangelegd worden, verlichting, delen die hoger of lager liggen met nette afscheidingen ertussen, een vijver enzovoort. Als je wilt dat je tuin echt helemaal af is na het aanleggen ervan en je er zelf niets aan wilt doen dan kun je er zelfs nog voor kiezen dat ook het tuinmeubilair geplaatst wordt. Zo is alles tot in detail voor je geregeld.

Tuin laten onderhouden

Niet iedereen heeft evenveel tijd om een tuin te onderhouden of misschien heb je wel helemaal geen groene vingers. Dan kies je het beste voor een onderhoudsvriendelijke tuin of je regelt dat naast het ontwerp en de aanleg ook het onderhoud van de tuin voor je gedaan wordt. Je kunt ervoor kiezen dat een deel van je tuin onderhouden wordt door een professionele tuinman omdat je zelf bijvoorbeeld moeite hebt met bepaalde dingen zoals snoeien of omdat je er niet het juiste materiaal voor in huis hebt. Ook periodiek onderhoud is mogelijk zodat je tuin er ieder seizoen weer optimaal uitziet.

Laat een tuin maken die helemaal naar jouw wens is

Zowel het ontwerpen als het aanleggen en onderhouden van de tuin kun je (deels of geheel) uit handen geven en overlaten aan een goede tuinarchitect. Zo biedt je tuin je ieder jaargetijde weer wat moois en kun jij er optimaal gebruik van maken en van genieten en heb je een tuin die helemaal naar jouw wensen is ingericht. De kosten hiervan kun je van tevoren laten berekenen zodat je nooit voor verrassingen achteraf komt te staan.

No comments.