Inbraak via de garagedeur tegengaan

Inbraak via de garagedeur tegengaan

We beschermen onze woning op allerlei manieren om inbraak tegen te gaan. Logisch, want een inbraak brengt vaak meer dan alleen materiële schade met zich mee. Immers, het idee dat een vreemd iemand in jouw huis is geweest en aan jouw spullen heeft gezeten raakt veel mensen ook emotioneel. Toch wordt het nemen van maatregelen om inbraak via de garage tegen te gaan nog vaak over het hoofd gezien. Daarom bespreken we in deze blog een aantal nuttige tips waarmee je de kans op een inbraak via de garagedeur kunt verkleinen.

De tips in dit artikel zijn specifiek op inbraak via de garagedeur gericht. Wil je ook tips voor het beveiligen van je woning in het algemeen? Lees dan dit nuttige artikel: http://www.ladolcevitaaruba.com/beveiliging-woning/beveilig-je-wo-tegen-inbraak/

Zorg voor vrij zicht rondom de garagedeurinbraak-via-garagedeur

Het levert natuurlijk een fraaie aanblik op wanneer je de oprit naar de garagedeur aan weerszijden met mooie struiken en planten beplant, maar het nadeel hiervan is dat je daardoor het zicht op de deur voor een groot deel ontneemt. Het is dan ook raadzaam er om geen planten te poten, of om te kiezen voor lage struikjes. Op die manier hebben voorbijgangers volledig zicht op de garage en zal een inbreker minder snel een inbraakpoging wagen.

Buitenverlichting met sensoren

Een maatregel die iedereen met een garagedeur zou moeten nemen, is het aanbrengen van buitenverlichting met sensoren. Zodra je in de buurt van de garagedeur komt wordt je dan in het licht gezet. Inbrekers zullen zich sneller bedenken om in te breken wanneer dergelijke verlichting bij de garage hangt.

Een belangrijk aandachtspunt met betrekking tot de buitenverlichting, is dat het niet mogelijk moet zijn om eenvoudig bij de lamp te kunnen komen. Kies dus voor een lamp die goed is afgeschermd, waardoor het lastiger wordt om de verlichting onklaar te maken.

Kies voor een deur die aan Europese normen voldoet

Voor wat betreft garagedeuren zijn er Europese normen opgesteld die je als criterium kunt hanteren bij het uitkiezen van een deur. Omdat je als consument zijnde van dergelijke normen vaak weinig verstand van hebt, is het raadzaam om een garagedeurspecialist te benaderen en om advies te vragen.

Hetzelfde geldt voor het aanbrengen van extra sloten die de inbrekers moet hinderen bij een inbraakpoging via de garagedeur. Ook voor deze sloten zijn keurmerken opgesteld waarmee je zeker weet dat je slot in ieder geval kwalitatief gezien aan bepaalde eisen voldoet als je een slot koopt die dat keurmerk draagt.

Kies voor ondoorzichtige ramen in de garagedeur

Hoewel het merendeel van de garagedeuren geen ramen heeft, zijn er modellen verkrijgbaar waarin ramen zijn verwerkt. Als je ervoor kiest om een dergelijke deur aan te schaffen, (bijvoorbeeld omdat je het prettig vindt om meer daglicht in de garage te krijgen) kies dan in ieder geval voor ramen die ondoorzichtig zijn. Dan is het voor inbrekers niet te zien wat er zich in de garage eventueel aan waardevolle spullen bevindt. Daarnaast is het ook van belang dat je voor ramen kiest die je niet kunt openen. Op die manier ga je inbraak via de garageramen beter tegen.

Wek de indruk dat de garage van een alarminstallatie is voorzien

Een tip die erg goedkoop is, maar wel zeer effectief kan zijn, is het op de garagedeur plakken van een sticker die het idee geeft dat de garage van een alarminstallatie is voorzien. Nog beter is natuurlijk om de garage daadwerkelijk met een alarmsysteem te beveiligen, maar als je daar geen budget voor het dan is het aanbrengen van een echtogende sticker een goede tussenoplossing.

Wellicht verbaas je je na het lezen van dit artikel over de vele manieren waarop je het inbraakrisico via de garagedeur kunt verkleinen. In dat geval betekent het dat je waarschijnlijk nog niet genoeg maatregelen hebt genomen om een inbraak minder eenvoudig te maken. Ga daarom ook zeker met de gegeven tips aan de slag en vraag aan de leverancier van jouw deur wat je nog meer kunt doen om de kans op een inbraak via de garagedeur te verkleinen. Een garagedeurenspecialist kan je hier namelijk prima mee helpen. Heb je de deur niet via een specialist gekocht? Benader dan een specialist in de regio. Een voorbeeld van een regionale specialist kun je vinden door op de volgende link te klikken: http://www.garagedeurspecialist.nl/

No comments.