Natuurvriendelijk & Snel Mollen Verjagen? Lees onze tips!

Natuurvriendelijk & Snel Mollen Verjagen? Lees onze tips!

Natuurvriendelijk & Snel Mollen Verjagen? Lees onze tips!

Mollen kunnen aanzienlijke schade brengen aan tuin en gazon. Maar ook diverse leidingen die in de grond liggen kunnen beschadigd raken door mollen. De beschadigingen zijn niet alleen erg vervelend, maar kunnen ook erg kostbaar zijn om ze te herstellen.

mollen-bestrijden

Wie is de mol
Mollen verjagen is de beste optie om elke vorm van schade te voorkomen aan een pas ingezaaid gazon. Mollen zijn de schrik van iedere tuinliefhebber. Mollen vormen een overlast omdat ze ondergronds tunnels gaan graven. In het voorjaar zo rond maart april worden vooral de mannelijke mollen erg actief. Zij gaan dan opzoek naar de vrouwtjes mollen. Veel voorkomende schade komt door het graven van de mollen de grond erboven komt dan omhoog. Ze kunnen zo hele straatwerken ontwrichten waardoor het opnieuw betegeld dient te worden.

Mollen preventie
Er zijn verschillende manier om van mollen af te komen. De beste manier is natuurlijk om het te voorkomen. Dit kan door bijvoorbeeld mollengaas te plaatsen. Het is goed om te weten dat een mol de weg vind door zijn tastzintuig te gebruiken. Deze is zeer gevoelig daarom zijn ze ook te verjagen met bijvoorbeeld knoflook, terpentine of azijn. U kunt dit in een theedoek wikkelen en dan in een molshoop stoppen.

Mollen vangen of wegjagen
Het kan natuurlijk zo zijn dat helaas het kwaad al geschiedt is en de mollen al in uw tuin zitten. Dan zijn er een aantal opties om de mollen te vangen. Een mol vangen kan door een mollenklem te zetten. Alleen zal de mol door het plaatsen van de klem de tuin waarschijnlijk niet levend verlaten. Voor mensen die liever mollen vangen op een diervriendelijke manier biedt een mollenval uitkomst. Een val kan geplaatst worden en de mol wordt dan als het ware levend gevangen gehouden in een kooi. De mol kan dan later ergens anders worden uitgezet.

No comments.